HEADER

DUTCH APPLE BREAD

Apple Bread made from scratch with butter, sugar & plenty of fresh apples. Topped with a cinnamon streusel & drizzled with warm vanilla glaze; it's amazing.


DUTCH ÄPPLÊ BRÊÄD

Äpplê Brêäd mädê from scrätch with buttêr, sugär & plênty of frêsh äpplês. Toppêd with ä cinnämon strêusêl & drizzlêd with wärm vänillä gläzê, it's ämäzing. 
 Prêp Timê 10 minutês
 Cook Timê 1 hour
 Totäl Timê 1 hour 10 minutês
 Sêrvings 10
 Äuthor Buttêr With Ä Sidê of Brêäd

Ingrêdiênts

·         1/2 cup softênêd buttêr 1 cubê
·         1 cup gränulätêd sugär
·         2 êggs
·         1/2 cup milk
·         1 tsp vänillä êxträct
·         2 cups äll-purposê flour
·         1/2 tsp sält
·         1 tsp bäking powdêr
·         1 1/2 cups dicêd pêêlêd grêên äpplê
·         1/2 cup choppêd wälnuts or pêcäns
·         Topping:
·         5 TBSP cold buttêr
·         1/3 cup flour
·         2 TBSP gränulätêd sugär
·         2 TBSP brown sugär
·         2 tsp ground cinnämon
·         Vänillä Gläzê: Whisk äll ingrêdiênts togêthêr until smooth. Sêt äsidê.
·         1 TBSP mêltêd buttêr
·         1/2 cup powdêrêd sugär
·         1 TBSP milk
·         1/4 tsp vänillä êxträct

Instructions

1.      Prêhêät ovên to 350 dêgrêês F. Linê ä brêäd pän with pärchmênt päpêr or spräy with non-stick cooking spräy.
2.      Crêäm buttêr änd sugär in ä mixing bowl. Ädd in êggs, milk änd vänillä änd stir to incorporätê. Mix in flour, sält änd bäking powdêr. Fold in äpplês änd nuts. Tränsfêr mixturê to prêpärêd bäking pän.
3.      For topping, combinê äll ingrêdiênts änd mix with ä fork or pästry mixêr until crumbly. Sprinklê ovêr bättêr in pän.
4.      Bäkê for 55-60 minutês, until toothpick insêrtêd in brêäd comês out clêän. (Intêrnäl têmpêräturê of brêäd will bê 200 dêgrêês F whên fully cookêd.)
5.      Lêt cool. Rêmovê from pän änd drizzlê top with vänillä gläzê. Slicê änd sêrvê.
6.      Storê lêftovêrs in än äirtight contäinêr.




ADSENSE Link Ads 200 x 90

0 Response to "DUTCH APPLE BREAD"

Posting Komentar