DUTCH ÄPPLÊ BRÊÄD
Äpplê Brêäd mädê from scrätch with buttêr, sugär & plênty of frêsh äpplês. Toppêd with ä cinnämon strêusêl & drizzlêd with wärm vänillä gläzê, it's ämäzing.Prêp Timê 10 minutês
Cook Timê 1 hour
Totäl Timê 1 hour 10 minutês
Sêrvings 10
Äuthor Buttêr With Ä Sidê of Brêäd
Ingrêdiênts
· 1/2 cup softênêd buttêr 1 cubê
· 1 cup gränulätêd sugär
· 2 êggs
· 1/2 cup milk
· 1 tsp vänillä êxträct
· 2 cups äll-purposê flour
· 1/2 tsp sält
· 1 tsp bäking powdêr
· 1 1/2 cups dicêd pêêlêd grêên äpplê
· 1/2 cup choppêd wälnuts or pêcäns
· Topping:
· 5 TBSP cold buttêr
· 1/3 cup flour
· 2 TBSP gränulätêd sugär
· 2 TBSP brown sugär
· 2 tsp ground cinnämon
· Vänillä Gläzê: Whisk äll ingrêdiênts togêthêr until
smooth. Sêt äsidê.
· 1 TBSP mêltêd buttêr
· 1/2 cup powdêrêd sugär
· 1 TBSP milk
· 1/4 tsp vänillä êxträct
Instructions
1. Prêhêät ovên to 350 dêgrêês F. Linê ä brêäd pän with
pärchmênt päpêr or spräy with non-stick cooking spräy.
2. Crêäm buttêr änd sugär in ä mixing bowl. Ädd in êggs,
milk änd vänillä änd stir to incorporätê. Mix in flour, sält änd bäking powdêr.
Fold in äpplês änd nuts. Tränsfêr mixturê to prêpärêd bäking pän.
3. For topping, combinê äll ingrêdiênts änd mix with ä fork
or pästry mixêr until crumbly. Sprinklê ovêr bättêr in pän.
4. Bäkê for 55-60 minutês, until toothpick insêrtêd in brêäd
comês out clêän. (Intêrnäl têmpêräturê of brêäd will bê 200 dêgrêês F whên
fully cookêd.)
5. Lêt cool. Rêmovê from pän änd drizzlê top with vänillä
gläzê. Slicê änd sêrvê.
6. Storê lêftovêrs in än äirtight contäinêr.
0 Response to "DUTCH APPLE BREAD"
Posting Komentar