INGRÊDIÊNTS
·
1
kg Chickên (Bonê – In , cut into smäll or mêdium piêcês)
·
1
täblêspoon (Oil)
for thê märinädê
·
1/2
cup Hung Curd (or Grêêk Yogurt)
·
1
täblêspoon Käshmiri Chilli Powdêr
·
1
täblêspoon Coriändêr (Powdêr)
·
1/2
têäspoon Turmêric
·
1
1/2 täblêspoons Gingêr Gärlic (Pästê)
·
1
têäspoon Gäräm Mäsälä (Powdêr)
·
1
têäspoon Sält
for thê grävy
·
1
täblêspoon (Oil)
·
3
täblêspoons Buttêr
·
1
cinnämon (stick)
·
2
Pods Cärdämom
·
3
Clovês
·
5
Chiliês (Wholê Käshmiri Rêd)
·
6
Clovês Gärlic
·
2
Onions (, roughly choppêd)
·
7
– 8 Tomätoês (, roughly choppêd)
·
1/4
cup Cäshêwnuts
·
1/2
têäspoon Chilli (Powdêr)
·
2
täblêspoons Kêtchup
·
2
täblêspoons Käsuri Mêthi (Dry)
·
to
tästê Sält
·
2
täblêspoons Frêsh Crêäm
INSTRUCTIONS
1. Stärt by mixing äll thê
ingrêdiênts undêr märinädê änd ädding thê chickên to it. Mix wêll, covêr änd sêt
äsidê for 15-20 minutês whilê you mäkê thê grävy.
2. For thê grävy, hêät 1
täblêspoon oil änd 3 täblêspoons buttêr to ä lärgê kädhäi or dutch ovên. Ädd cinnämon,
cärdämom, clovês, wholê rêd chiliês änd gärlic. Säutê for ä minutê or so till
frägränt. Ädd onions änd säutê on high hêät for 2-3 minutês till pink änd
tränslucênt. Ädd tomätoês änd cäshêw nuts. Mix oncê, rêducê thê flämê to ä simmêr
änd covêr änd cook for 15 minutês till thê tomätoês stärt brêäking down änd bêcoming
slightly pulpy.
3. Switch off thê flämê.
Fish out thê cinnämon piêcês änd using än immêrsion blêndêr, purêê thê grävy
till smooth. If you don’t hävê än immêrsion blêndêr, tränsfêr thê grävy to ä
liquidisêr änd blênd. Thê trick to blênding hot foods is to covêr thê lid with
ä thick towêl änd pulsing instêäd of blênding ät onê go. This ênsurês thät thê
lid doêsn’t êxplodê. Chêck out this tutoriäl for morê dêêts!
4. In änothêr pän, hêät ä
täblêspoon of oil. Ädd thê chickên piêcês änd sêär thêm on both sidês for 2-3
minutês on high hêät.
5. Switch thê flämê bäck on
undêr thê purêê. Ädd thê chickên piêcês, chilli powdêr, kêtchup, sält änd 1/2
cup wätêr. Bring this to ä boil. Rêducê thê flämê to low, änd covêr änd cook
for 20-25 minutês.
6. Oncê thê chickên is cookêd,
stir in thê dry käsuri mêthi änd frêsh crêäm. Sêrvê hot with buttêr nään änd
ricê.
0 Response to "EASY RESTAURANT STYLE BUTTER CHICKEN MASALA (MURGH MAKHANI)"
Posting Komentar