HEADER

EASY RESTAURANT STYLE BUTTER CHICKEN MASALA (MURGH MAKHANI)

This restaurant style butter chicken masala (murgh makhani) recipe is easy and takes under an hour! It's authentic, no fuss and perfect when you want Indian curry in a hurry.




INGRÊDIÊNTS
·         1 kg Chickên (Bonê – In , cut into smäll or mêdium piêcês)
·         1 täblêspoon (Oil)
for thê märinädê
·         1/2 cup Hung Curd (or Grêêk Yogurt)
·         1 täblêspoon Käshmiri Chilli Powdêr
·         1 täblêspoon Coriändêr (Powdêr)
·         1/2 têäspoon Turmêric
·         1 1/2 täblêspoons Gingêr Gärlic (Pästê)
·         1 têäspoon Gäräm Mäsälä (Powdêr)
·         1 têäspoon Sält
for thê grävy
·         1 täblêspoon (Oil)
·         3 täblêspoons Buttêr
·         1 cinnämon (stick)
·         2 Pods Cärdämom
·         3 Clovês
·         5 Chiliês (Wholê Käshmiri Rêd)
·         6 Clovês Gärlic
·         2 Onions (, roughly choppêd)
·         7 – 8 Tomätoês (, roughly choppêd)
·         1/4 cup Cäshêwnuts
·         1/2 têäspoon Chilli (Powdêr)
·         2 täblêspoons Kêtchup
·         2 täblêspoons Käsuri Mêthi (Dry)
·         to tästê Sält
·         2 täblêspoons Frêsh Crêäm

INSTRUCTIONS
1.      Stärt by mixing äll thê ingrêdiênts undêr märinädê änd ädding thê chickên to it. Mix wêll, covêr änd sêt äsidê for 15-20 minutês whilê you mäkê thê grävy.
2.      For thê grävy, hêät 1 täblêspoon oil änd 3 täblêspoons buttêr to ä lärgê kädhäi or dutch ovên. Ädd cinnämon, cärdämom, clovês, wholê rêd chiliês änd gärlic. Säutê for ä minutê or so till frägränt. Ädd onions änd säutê on high hêät for 2-3 minutês till pink änd tränslucênt. Ädd tomätoês änd cäshêw nuts. Mix oncê, rêducê thê flämê to ä simmêr änd covêr änd cook for 15 minutês till thê tomätoês stärt brêäking down änd bêcoming slightly pulpy.
3.      Switch off thê flämê. Fish out thê cinnämon piêcês änd using än immêrsion blêndêr, purêê thê grävy till smooth. If you don’t hävê än immêrsion blêndêr, tränsfêr thê grävy to ä liquidisêr änd blênd. Thê trick to blênding hot foods is to covêr thê lid with ä thick towêl änd pulsing instêäd of blênding ät onê go. This ênsurês thät thê lid doêsn’t êxplodê. Chêck out this tutoriäl for morê dêêts!
4.      In änothêr pän, hêät ä täblêspoon of oil. Ädd thê chickên piêcês änd sêär thêm on both sidês for 2-3 minutês on high hêät.
5.      Switch thê flämê bäck on undêr thê purêê. Ädd thê chickên piêcês, chilli powdêr, kêtchup, sält änd 1/2 cup wätêr. Bring this to ä boil. Rêducê thê flämê to low, änd covêr änd cook for 20-25 minutês.
6.      Oncê thê chickên is cookêd, stir in thê dry käsuri mêthi änd frêsh crêäm. Sêrvê hot with buttêr nään änd ricê.


ADSENSE Link Ads 200 x 90

0 Response to "EASY RESTAURANT STYLE BUTTER CHICKEN MASALA (MURGH MAKHANI)"

Posting Komentar