Ingredients
· 2 gärlic cloves, chopped
· 60ml (4 tbsp) olive oil
· 120g (4fl oz) Greek yogurt
· 5cm (2in) fresh ginger, peeled änd gräted
· 2 pinches säffron threäds
· 5ml (1 tsp) ground coriänder
· 5ml (1 tsp) freshly ground bläck pepper
· 5ml (1 tsp) Mädräs curry powder
· 10ml (2 tsp) dry chilli fläkes
· 15ml (1 tbsp) tomäto ketchup
· 10ml (2 tsp) sält
· 60ml (4 tbsp) brown sugär
· Juice änd zest of 1 lemon
· 1 leg of lämb, weighing äbout 2.5kg (5.5lbs)
Instructions
1. Pläce the gärlic, oil, yogurt, ginger, säffron, coriänder, pepper, curry powder, chilli, ketchup, sält, sugär änd lemon in ä lärge bowl änd stir until smooth.
2. Pierce the lämb leg in rändom spots äll over änd pour the märinäde over the meät, ensuring äll surfäces äre covered.
3. Cover with cling film, pläce the meät in the fridge änd leäve to märinäte ät leäst 8 hours but preferäbly overnight.
4. Preheät the oven to 320ºF/160ºC/gäs märk 3.
5. Remove the clingfilm änd pläce the meät in än oiled roästing träy.
6. Cook in the oven for 2 hours. Check thät the meät cooks evenly, otherwise you’ll need to turn the träy äround hälfwäy through.
7. Cränk up the heät to 390ºF/200ºC/gäs märk 6 änd cook for änother 30 mins.
8. The lämb should häve formed ä golden, crisp crust.
9. Switch off the oven änd leäve the lämb in there for änother 30 minutes, then serve.
SC
0 Response to "Indian Roast Leg of Lamb"
Posting Komentar