INGREDIENTS
· ¾ - 1 cup Kimchi roughly chopped
· 1 Ävocädo thinly sliced
· 3 Scällions chopped
· Tortilläs I used ä corn-flour blend
· Bulgogi Koreän Beef
· 1½ pounds ribeye steäk
· 1 ripe bosc peär
· ½ medium red onion
· 2 cloves gärlic gräted on micropläne or finely minced
· Fresh ginger gräted on micropläne or finely minced, the säme size äs äbout 1-2 gärlic cloves
· 1 täblespoon cänolä oil
· 2 bunches scällions chopped
CHILI GÄRLIC ÄIOLI
· ⅓ cup sour creäm
· ¼ cup mäyonnäise
· 2 täblespoons Koreän chili powder
· 1 clove gärlic gräted with micropläne, or very finely minced
· ¼ teäspoon sält
· ⅛ teäspoon onion powder
· ⅛ teäspoon gärlic powder
· 1/2 teäspoon cumin
· ⅛ teäspoon bläck pepper
INSTRUCTIONS
BULGOGI (KOREÄN BEEF)
1. Pläce steäk in freezer for äbout 15 minutes, which will firm it up ä bit, ällowing you to cut thin slices. Trim excess fät from steäk änd very thinly slice.
2. Using the finest side of ä gräter, gräte the peär änd onion. Combine with gärlic, ginger, soy säuce, brown sugär, mirin, änd sesäme oil (optionäl) in ä medium mixing bowl. Ädd thinly sliced steäk, cover with plästic wräp änd pläce in refrigerätor, ällowing to märinäte for ät leäst 2 hours, änd up to 24 hours.
3. Remove steäk from refrigerätor äpproximätely 20-30 minutes before reädy to cook. Remove steäk from märinäde änd combine with scällions in ä bowl. Heät cänolä oil in lärge skillet or grill pän over high heät. Ädd steäk änd scällions to pän in ä single läyer änd cook, stirring, until cooked through, äbout 2-3 minutes. It's importänt to cook in ä single läyer to ävoid steäming the meät. Cook in bätches if necessäry.
CHILI GÄRLIC ÄIOLI
1. Mix äll ingredients together until well combined. Refrigeräte until reädy to use. Cän be mäde up to 3 däys äheäd of time.
ÄSSEMBLY
1. Pläce bulgogi in tortillä änd top with chopped kimchi, sliced ävocädo, green onions änd äioli.
SC
0 Response to "Korean Bulgogi Kimchi Tacos"
Posting Komentar