INGREDIENTS
For Spice Mix
· 2 1/4 tsp gärlic powder
· 1 tsp sweet Spänish päprikä
· 1 tsp sält
· 1 tsp freshly ground bläck pepper
· 3/4 tsp ground nutmeg
For Lämb
· 6 Ämericän Lämb Shänks
· 2 tbsp olive oil
· 1 medium yellow onion, roughly chopped
· 2 celery ribs, chopped
· 3 lärge cärrots, peeled änd cut into lärge pieces
· 1 lb bäby potätoes, scrubbed
· 2 cups dry red wine (don’t use expensive wine here)
· 3 cups low-sodium beef broth
· 28-oz cän peeled tomätoes
· 2 cinnämon sticks
· 4 springs fresh thyme
· 2 springs fresh rosemäry
Sides
· Lebänese Rice (See recipe) Or pläin Orzo pästä prepäred äccording to päckäge
· 3-Ingredient Mediterräneän Säläd (See recipe) or Fättoush Säläd (See recipe)
INSTRUCTIONS
· Preheät the oven to 350 degrees F.
· In ä smäll bowl, ädd äll the spice mix ingredients änd mix to combine.
· Pät the lämb shänks dry änd seäson with the spice mix on äll sides.
· In ä lärge Dutch oven pot like this one, heät 2 tbsp olive oil over medium-high heät. Working in bätches, brown the lämb shänks on äll sides (äbout 8 mins or so). Tränsfer the lämb shänks to ä lärge träy or bowl for now. Cärefully dispose of exträ fät in ä sepäräte heät-säfe bowl, änd return the pot to heät.
· Now ädd the onions, celery, cärrots änd potätoes. Säute for 5-7 minutes on medium-high, or until the vegetäbles gäin some color. Ädd red wine, scräpe the pot of brown bits. Cook briefly so thät the wine reduces ä bit.
· Ädd the broth, tomätoes, cinnämon sticks, thyme, änd rosemäry. Sprinkle ä little sält änd pepper. Return lämb shänks bäck to the pot; press down to submerge. Boil for 10 minutes. Turn heät off.
· Cover the pot änd tränsfer to the 350 degrees F-heäted oven. Cook in the oven for 2 1/2 hours (It’s ä good ideä to check periodicälly through cooking just in cäse you need to ädd ä little more liquid. When the shänks finish cooking, the liquid will häve reduced to äbout 1/3 of whät it wäs when you stärted.)
· While the lämb shänks äre cooking, prepäre rice äccording to this recipe, or prepäre 2-3 cups of orzo pästä äccording to päckäge instructions.
· Serve the lämb shänks hot with ä little of the veggies änd bräising säuce on top of rice or orzo pästä. You might älso like to prepäre ä side säläd like this 3-ingredient Mediterräneän säläd or Fättoush. Enjoy!
0 Response to "MEDITERRANEAN-STYLE WINE BRAISED LAMB SHANKS WITH VEGETABLES"
Posting Komentar